Den perfekta rosen är baconrosen. Här är receptet, steg för steg, så att du kan ge din bättre hälft en bukett hon aldrig glömmer.
Steg 1 - Detta behövs
- Bacon
- Konstgjorda rosor/plastrosor Se gärna steg 4.
- En vas (finns vanligtvis överallt hemma utan att du tänkt på det)
- Muffinsplåt för minimuffins (kolla lådan under ugnen, eller i grytskåpet. I värsta fall, om det inte finns någon minimuffinsform, får man ställa dem intill varandra i någon annan ugnsfast form.)
- En vanlig plåt (kolla nämnda spislåda)
- Borrmaskin med bits (gärna 1/8 bits)
Steg 2 - Förbered muffinsformen
Borra hål i botten av muffinsformarna så att fettet kan rinna ut. Ja, tanken kan kännas förfärlig, men det finns gränser för hur mycket baconfett en bukett klarar. Ställ muffinsplåten på den vanliga plåten.
Steg 3 - Sätt ugnen på ca 190 grader och förbered själva rosorna
Öppna baconpaketet och rulla ihop baconskivorna, en och en och stramt. Ställ rullarna stadigt i muffinsformen med sidan med den tjockaste fettkanten nedåt. Stek i ugnen ca 20-30 minuter, och lyft upp muffinsformen från plåten några gånger under tiden så att fettet kan rinna ut. Använd grytlapp.
Steg 4 - Förbered plastblommorna medan baconrosorna steks
Se gärna till att köpa plastrosor med lite stadig stjälk och med en pinne som sticker upp i mitten. Ta isär blomman (eller riv av blombladen), ta bort blombladen och sätt ihop de gröna delarna igen. Om du vill kan du tejpa ihop stjälkarna nedtil för att få en extra vacker bukett med jämt fördelade baconrosor, men det är förstås valfritt.
Steg 5 - Montera baconrosorna
När baconblommorna är färdiga tas de ut ur ugnen och läggs på lite hushållspapper för att svalna. Därefter sätter du baconrosen över pinnen där blombladen tidigare var. Arrrangera buketten efter behag och lämna sedan över denna väldoftande bukett till din stora kärlek.
Skriv en kommentar
Namn:Ange kontrollkoden:
Kommentar:
Notera: HTML översätts inte!