Verkstaden for riktiga hantuerkare

Artiklar sökning

 
När man köper en metallbandsåg finns det ett antal viktiga överväganden som man bör göra. Här i artikeln kommer vi till de viktigaste faktorerna som bestämmer exakt vilken metallbandsåg som passar dina behov.
Guide: Att välja rätt metallbandsåg

I princip finns det bara två typer av fräsar. Även om du köper en frässats med diverse olika fräsar, så är det två grundtyper det handlar om - med och utan kullager.

Alla fräsjärn med kullager kallas kantfräsar och dessa kan man endast använda vid fräsning längs en kant. Använder du sådana så är det endast djupet du ska ställa in, så löper fräsen automatiskt längs med kanten på ämnet/arbetsstycket som ska fräsas.

Fräsar till handöverfräsar och deras funktion

Metallsvarvning

Även om nu julsångerna och tonerna av barnaskaror och tjocka släkten klingar i öronen finns det förstås inget som går upp mot ljudet av både arbete och maskiner inne i din verkstad, din fristad! Kanske fick du dessutom några extra hårda klappar som passar bäst där. Men hur var det med metallsvarv? Kom tomten med en sådan? Om han nu glömde den så är det helt enkelt något du får ta tag i själv. På Globaltools.se vill vi dock gärna hjälpa till, och då kan du börja med att läsa vidare här. Det finns många olika typer av metallsvarvar för många olika ambitionsnivåer med diverse tillbehör som vidgar användningsområdena. Bland vårt stora sortiment från välrenommerade märken hittar du garanterat det du behöver. Vi har allt från relativt billiga och små metallsvarvar till den som ger sig in i det för första gången till stora proffsmaskiner för exempelvis bilverkstäder. 

 

Guide: Att välja rätt metallsvarv

Scantool är en välrenommerad och profilerad maskintillverkare i Danmark. Den danska delen av produktionen pågår i Brovst, och Scantool står stadigt med fötterna i den nordjyska jorden. Stabilitet präglar också både verksamheten och produkterna. Ett löfte är ett löfte och ordet kvalitet ska helst vara synonymt med deras maskiner. 

Scantool - danska metallmaskiner av hög kvalitet

Ridgid Verktøy - kvalitet for alle pengene

Ridgid er en anerkjent og god merkevare av verktøy. Verktøyet er spesielt egnet for VVS og smederbranchen. De har et generelt stort utvalg av verktøy. Begge håndverktøy, elektroverktøy og maskiner er en del av serien.

Ridgid - det er en av våre spesialiteter