Verkstaden for riktiga hantuerkare

Artiklar sökning

 

Globaltools går bra och den danska avdelningen har blivit utnämnd till gasellverksamhet 2018 av den danska tidningen Børsen. Utnämningen har likheter med Dagens Industris Gasellpris men kriterierna skiljer sig lite. I den här artikeln kan du läsa mer om kriterierna. 

En gasellverksamhet ska under de senaste 4 räkenskapsåren ha haft en positiv tillväxt varje år och totalt sett fördubblat sin omsättning under dessa fyra år. Det finns fler kriterier som du kan läsa om i lite mer detalj här.

Nyhet: Globaltools kårad till gasellverksamhet 2018

Mareld Pro Lighting – The Lighting Tool!

Vi vill presentera Mareld Pro Lighting. Här har du den modernaste teknologin inom arbetsbelysningen. Läs mer om varför bra belysning är viktigt och vilka lampor du ska ta dig en närmare titt på om du behöver starkt ljus för exempelvis snickeri- eller måleriarbete, om du behöver flexibelt ljus i trånga områden eller om du behöver kunna lysa upp en byggarbetsplats där väder och vind är en faktor. Bland Marelds lampor hittar du 3 serier: Power, Precision och Performance. Läs mer om dem här.

Så får du den bästa arbetsbelysningen

Her får du en trin for trin guide til hvordan du drejer 2 tofarvede lysestager ud af et emne. 

Lime forskellige træklodserne sammen i den farvekombination, du gerne vil have og drej de flotteste lysestager. Om du bruger 2 eller flere forskellige farvet træklodser, er helt op til dig. Her er der brugt mahogni og ahorn, hvor ahornet er blevet lagt i midten. Hvert emne skal være 10 x 10 cm, og 38 cm lang. På den måde kan du dreje 2 lysestager ud træet.

Guide: Så här svarvar du tvåfärgade ljusstakar

Lövsug eller lövblås?

Vilken ska man välja, vad kan de och hur fungerar de egentligen? Med en lövblås så blåser du iväg löven dit du vill ha dem. Om du har en öppen tomt intill skog så kanske det räcker fint med att bara blåsa löven in i skogskanten. Om det mest handlar om att du vill hålla altanen eller uppfarten fri från löv och annat småskräp, så är det också troligtvis sugfunktionen du ska välja. De flesta maskiner av den här typen har både blås och sug, men det kan vara värt att vara uppmärksam på det. Med en lövsug samlar du samtidigt upp löv och till exempel torrt gräs i en säck. En lövsug med blås underlättar höstarbetet och sparar på kroppen.

Guide: Lövsug eller lövblås - vilken ska man välja?

Lär känna vår nyaste medlem i Globaltools-familjen:

Sebastian Snittgaard Poulsen

Sebastian är 27 år gammal och kommer från den lilla byn Valsted som ligger på Danmarks norra västkust. Han är utbildad verktygsmakare med 6 års arbetslivserfarenhet. Han är vår nya tekniker och det är honom vi vänder oss till när vi får svårare tekniska frågor eller när maskinerna inte fungerar som det ska. Han har tidigare arbetat med att både reparera gamla verktyg och med att tillverka nya. Något av det han är mest stolt över är när han var på jakt efter nya fälgar till bilden. Efter att ha kikat runt i veckor hittade han till slut några som han gillade. De visade sig dock vara dyra som sjutton, så han bestämde sig för att göra sina egna! Sebastian började hos oss den 1 augusti 2018. Utöver att han har arbetat som just verktygsmakare så har han också erfarenhet av arbete inom kundservice. En del av hans arbetstid går också till helt vanlig kundrådgivning utan att det nödvändigtvis gäller de mest komplicerade frågorna.

Vår nya tekniker: Verktygsmakaren Sebastian!