Menu

Skydda hörseln med bra öronproppar!

Stort utbud av olika hörselproppar

Här hittar du ett stort utbud av olika slag öronproppar. Vi har öronproppar från flera leverantörer och av olika märken - ett stort utbud. Vi säljer bland annat från UVEX, Zekler, EAR CAPS och Howard Leigt. Proppar finns av olika typer och former i olika förpackningsstorlkear. Du kan köpa en stor förpackning med lösa öronproppar i som är lätta att komma åt för daglig användning, och det kan köpas till dispensrar. Det kan vara det smidigaste för att skydda din personals hörsel och något som är lätt att ställa fram för tillfälliga besökare eller vid tillfälligt arbete i högljudda miljöer. För ökad bekvämlighet och ergonomi när man ofta måste växla mellan att ha dem i och inte, så kan en bygel vara den smidigaste lösningen för att ha händerna fria utan att behöva hämta nya varje gång man måste ta ur dem. Det finns också den typen som hänger samman med snören. 

Principen är enkel - skummaterialet i öronpropparna trycker man ihop med fingrarna innan man sätter in dem i öronen. Väl på plats kommer luft in i dem långsamt så att materialet anpassar sig efter hur just din hörselgång är formad. Den håller sig på plats under lång tid. Om du vill använda hörselproppar för att kunna sova på resor eller med snarkande människor så rekommenderar vi förstås sådana utan snöre eller bygel. Du hittar varianter som kommer i smidiga förpackningar som passar för resor.

 

Bygelpropp Xact-band 2125362

Bygelpropp Xact-band 2125362

91 SEK Exklusive moms: 72 SEK

Bygelpropp caboflex

Bygelpropp caboflex

94 SEK Exklusive moms: 75 SEK

Bygelpropp ear caps

Bygelpropp ear caps

50 SEK Exklusive moms: 40 SEK

Bygelpropp ear flexi cap

Bygelpropp ear flexi cap

97 SEK Exklusive moms: 78 SEK

Bygelpropp ear reflex

Bygelpropp ear reflex

110 SEK Exklusive moms: 88 SEK

Bygelpropp percap sva/ora

Bygelpropp percap sva/ora

103 SEK Exklusive moms: 82 SEK

Bygelpropp zekler 901

Bygelpropp zekler 901

61 SEK Exklusive moms: 49 SEK

Bøjlehøreværn 3M E-A-R

Bøjlehøreværn 3M E-A-R

127 SEK Exklusive moms: 101 SEK

Bøjlehøreværn 3M E-A-R Band

Bøjlehøreværn 3M E-A-R Band

103 SEK Exklusive moms: 82 SEK

Bøjlehøreværn 3M E-A-R Caps

Bøjlehøreværn 3M E-A-R Caps

96 SEK Exklusive moms: 76 SEK

Bøjlehøreværn 3M Reflex

Bøjlehøreværn 3M Reflex

145 SEK Exklusive moms: 116 SEK

Bøjlehøreværn ED Artiflex DS

Bøjlehøreværn ED Artiflex DS

88 SEK Exklusive moms: 71 SEK

Bøjlehøreværn HSP PerCap

Bøjlehøreværn HSP PerCap

99 SEK Exklusive moms: 79 SEK

Bøjlehøreværn HSP QB3 HYG

Bøjlehøreværn HSP QB3 HYG

127 SEK Exklusive moms: 101 SEK

Dispenser 3M E-A-R

Dispenser 3M E-A-R

1 101 SEK Exklusive moms: 881 SEK

Dispenser bilsomat 400 m. 303l

Dispenser bilsomat 400 m. 303l

1 402 SEK Exklusive moms: 1 122 SEK

Dispenser bilsomat 400 m. 303s

Dispenser bilsomat 400 m. 303s

1 402 SEK Exklusive moms: 1 122 SEK

Dispenser för x-fit/com4-fit

Dispenser för x-fit/com4-fit

1 093 SEK Exklusive moms: 875 SEK

Dispenser HSP skum 303L

Dispenser HSP skum 303L

1 645 SEK Exklusive moms: 1 316 SEK

Dispenser MSA Right uden prop

Dispenser MSA Right uden prop

1 332 SEK Exklusive moms: 1 066 SEK

Visar 1 till 20 av 127 (7 Sidor)

Hörselproppar

En del hörselproppar är gjorda så att de expanderar/utvidgar sig. Man trycker ihop dem med fingrarna och för försiktigt in dem i hörselgången inne i örat. Om de placeras korrekt så ger de god dämpning och är bekväma att ha i. 

Andra är gjorda med mjuka flänsar/kragar som prssar ut mot hörselgångens väggar. De ger normalt mindre dämpning än sådana proppar som utvidgar sig. Nogle propper er forsynet med bløde flanger, der presser mod øregangen. 

Det finns också individuellt passade hörselproppar som blir framställda med hjälp av ett avtryck, en gjutning, av hörselgången. Några har en ventil som kan bytas ut så att dämpningen kan ändras. Det finns en viss sorts ventil som dämpar lika mycket över alla frekvenser och dessa används ofta av musiker för att få en bra ljudåtergivning. De med mjuka kragar brukar också med fördel användas när man vill ha god men dämpad ljudåtergivning. 

Bygelproppar är helt enkelt hörselproppar som sitter fast på en bygel. Det kan vara praktiskt i vissa sammanhang. En del av den här sorten lägger sig bara över hörselgången och dämpar endast lite. Sådana bör man inte använda i allt för högljuda miljöer. Andra är mer kägelformade och sätts in direkt i hörselgången. Du hittar också den typen av hörselproppar som sitter ihop med ett långt snöre. Om du behöver ta ut och sätta in hörselpropparna många gånger under arbetet, eller vad det nu är för miljö du använder öronpropparna i, så kan det vara en god idé att fundera på om sådana med bygel eller snöre kan vara något för dig.

Hörselkåpor

Det är skillnad på olika hörselkåpors dämpning, speciellt när det gäller lågfrekvent oljud. Det finns extra kraftiga typer av hörselskydd som är särskilt lämpat för detta.

En del hörselkåpor är hopvikbara så att de enkelt kan hängas i bältet till exempel.

Elektroniska hörselkåpor har mikrofoner på utsidan och högtalare på insidan, så att ljudet utanför återgivs i hörselskyddet. Elektroniken  dem ser till att dämpa för höga ljud medan säkra ljudnivåer återges oförändrade. Dessa används med fördel på byggarbetsplatser och i jaktsammanhang. Dessa hörselskydd kan också ha radio, FM eller DAB, eller så har de Bluetooth så att du kan koppla dem till telefonen. Observera att du förstås också ska vara försiktig med ljudnivån på radion och musik. 

3M 

Effektiv ljuddämpning på ett enkelt sätt. Hörselpropparna är smidiga att använda och mjuka så att de formar sig efter din höselgång. De ger en ljuddämpning på ungefär 31 dB. De är i hypoallergent material med en mjuk och smutsavvisande yta.

ZELKER 

Engangsproppar i två storlekar, Small (S) och Large (L) som gör att de kan passa de flesta. Materialet har en sammansättning som ger en mycket bra anpassad utvidgning i hörselgången. 802 L har en mycket jämn dämpning vilket ger en naturlig återgivning av ljudet. Använder du dem ofta så kan du med fördel passa på att köpa en robust väggmonterad dispenser som rymmer omkring 500 par proppar. Lättåtkomligt för hela familjen i garaget om ni alla delar ett motorintresse till exempel, eller självklart smidigt på både större och mindre arbetsplatser. 

  • Konformad engångspropp i PU-material, helt utan silikoner
  • Smutsavvisande yta
  • Kan fås i antingen storlek L eller storlet S, för bästa passform
  • Formen och materialet ger en bra utvidgning i hörselgången
  • Sitter stabilt och bekvämt utan att trycka
  • 802 L har en jämn återgivning av ljudet

 

Laser Lite 

Howard Leigts Laser Lite refill är en påse med 200 par i självlysande färger som gör dem väl synliga och uppmärksammade. Det är av mjukt skum som anpassar sig efter hörselgången. Den kännetecknande T-formen gör placeringen smidig och bärandet av dem bekvämt. 

 

Bygelproppar 

Bygelproppar kan användas under hakan eller bakom huvudet. Genom att propparna är ovala kan man "låsa" bygeln och på så vis minimera det så kallade stormljudet. De innehåller inte silikon och leder inte elktricitet. Smidigt extra skydd för exempelvis besökande som behöver lite hörselskydd på ett enkelt och smidigt sätt, utan att det känns för krångligt men heller inte innebär stora hörselkåpor som bara ska användas då och då och av olika personer. Smidigt till beökande på arbetsplatser.