E-mærket certificeret
Expert kundtjänst
Utmärkt omdömen
Menu

Guide: Vilken värmelampa och vilket regleringssystem ska jag välja?

Solamagic har ett brett urval av värmelampor och styrningssyste. Men vilken ska man egentligen välja? Vad blir bäst för just dig? I den här artikeln vill vi informera om några allmänna hänsynstaganden inför valet av värmelampa. 

Det första man ska fundera på är hur högt upp den ska monteras och hur många kvadratmeter man vill att den ska täcka. Solamagic har gjort en informativ illustration för att visa hur många kvadratmeter man kan förvänta att bli värmd inom beroende på vilken högd man sätter dem på. Detta ger en fingervisning om hur du ska tänka för att få ut mest möjligta av värmelampan. Antalet watt är avgörande för hur stor yta den kommer att kunna värma människor eller djur inom. Se här till höger. 

Solamagic har 3 produktserier: Basic, Eco+ Pro och Premium. Här nedan beskriver vi skillnaderna och resonerar om de olika fördelarna.

Beräkningarna vad gäller driftskostnader och effektivitet har gjorts av den tyska kvalitetskontrollerande organisationen TüV som också har godkänt alla Solamagics värmelampor vad gäller säkerhet, allmäna krav och de löften som ges av producenten.

4 Serier

Basic

Den prisvärda varianten med bra värmeeffekt och hög kvalitet - du får mycket för pengarna. Ett fullvärdigt och bra alternativ till många andra värmelampor av högsta kvalitet. Basic-serien beräknas vara 80 billigare i driftskostnad jämfört med gasolvärmare och 23 procent mer effektiva än genomsnittliga värmelampor på marknaden. Basic-lamporna finns som 1400 watt och 2000 watt. Om du ska använda lampan inomhus och vindskyddat räcker oftast 1400 watt, till exempel på en inglasad balkong, i sommarstugans kyliga badrum eller i verkstaden. Ska du använda den utomhus rekommenderar vi oftast 2000 watt. 

Eco+ Pro

Detta är den breda och professionella produkserien med många olika monteringsmöjligheter och ett omfattande sortiment av tillbehör. Här är det den patenterade no-glare-teknologin i lysrören, vilket resulterar i en livstid på upp till 10 000 timmar, vilket Solamagic ger 5 års garanti på. Dessa lampor är 80 % billigare i drift än vanliga gasolvärmare och upp till 42 procent mer värmeeffektiva än den genomsnittliga värmelampan. No-glare teknologin är nytt i Solamagics lampor sedan 2015. 

Premium

Detta är den allra mest flexibla lampan av högsta kvalitet och med design i toppklass. Det är en moduluppbyggd lampa med no-glare-teknologgi och de nya Solastar lysrör som ger mycket effektiv värme med mycket lite rött ljus. Även här har du 5 års garanti.

Air

Solamagic AIR+ levererar mycket värme utan besvärande restljus.Solamagic AIR+ är avsedd att användas på in- och övertäckta, vindstabila ytor. Om du behöver värmelampor för mer blåsiga ytor, se Solamagics övriga produktlinjer.

 

Styrning/reglering - fjärrkontroll eller via app

De flesta lampor i ECO + Pro och Preimium-serien kan regleras med en fjärrkontroll eller via app på telefonen. I premiumserien finns även värmelampor med också helt vanliga lampor som kan styras på det sättet. Lampor i Eco+ Pro-serien kan köpas helt utan någon form av styrning, och då kan man i efterhand köpa till en regleringsbox per lampa. Väljer man regleringsboxen BTC så är det för styrning via app, väljer man ARC-boxen så styrs den med fjärrkontroll och då ska man också köpa till en sådan. En fjärrkontroll kan styra totalt 4 lampor. 

Här nedan beskriver vi de olika sätten som lamporna kan fjärrstyras på. 

Solamagic ARC

Om lampan har inbyggd mottagare för reglering med fjärrkontroll står ARC i produktnamnet. Värmelampan har inbyggd steglös reglering och man ska bara köpa till en fjärrkontroll. Fjärrkontrollen kan styra upp till 4 värmelampor, så det behövs inte en fjärrkontroll till varje lampa. Med fjärkontrollen kan du reglera värmen och ljuset samt tända och släcka lampan. 

Solamagic BTC

Du kan också välja ett styrningssystem via app på telefonen. Väljer du en lampa där det står BTC så har den en inbyggd Bluetoothmottagare som gör att du kan styra lampan via telefonen. Du kan justera värme, ljus samt tända och släcka den med appen. 

 

Har du frågor och funderingar? Skriv ett mail eller ring till oss, och beskriv vad du behöver så hjälper vi gärna till med goda råd. 

Solamagics lampor kan hängas upp på många olika sätt, även under markiser till exempel. Med quick-fix-fästet kan du sätta upp två fästen och snabbt och enkelt flytta lampan utan att behöva skruva och krångla. Det kan vara praktiskt om du vill flytta den från till exempel baksidan till framsidan på huset, eller snabbt och smidigt kunna ta med den till sommarstugan utan att behöva lägga tid på montering. Det finns också smidiga stativ som enkelt flyttas ut i trädgården till exempel, bara du har en förlängningssladd. Det finns också inbyggda varianter att sätta upp till exempel på altanen, och där är det viktigt att det är en utbildad elektriker som utför installationen. Det följer med manual med säkerhetsavstånd och övriga hänsyn som skall tas. 

Relaterade artiklar

Solamagic AIR+, värmelampan utan ljus
En liten revolution - världens första värmelampa utan rött l..

Skriv en kommentar

Namn:

Ange kontrollkoden:



Kommentar:
Notera: HTML översätts inte!

Sök artiklar

Ämnen

Populära artiklar

Guide: Om trallskruv C4, A2 och A4 samt beräkning av antal per m2
23/4 2018
Läs mer om trallskruv. Vad betyder C4, A2 och A4. När ska man anvä..
Läs mer
Guide | Allt om fräsar till handöverfräsar och deras funktioner
25/7 2018
Solamagic AIR+, värmelampan utan ljus
25/7 2018
En liten revolution - världens första värmelampa utan rött l..
Läs mer
Guide: Vilken värmelampa och vilket regleringssystem ska jag välja?
08/8 2017
Solamagic har ett brett urval av värmelampor och styrningssyste. Men vilken..
Läs mer