Verkstaden for riktiga hantuerkare

Artiklar sökning

 

En liten revolution - världens första värmelampa utan rött ljus 

Solamagic AIR+ är den nyaste värmelösningen med Wave-tekonologi - en värmelampa med superhög effekt men helt utan ljus. Värmen från dessa lampor är mjukare och mer behaglig i jämförelse med den mer direkta värme som man får från traditionella värmelampor. Här har du en fulländad, vacker och stilren design med genomgående högsta kvalitet på alla komponenter. Den integreras smidigt i alla miljöer där du behöver extra värme. Denna lampa används med fördel i vindstabila områden så som uterum, lusthus och till exempel spa-rum. 

Solamagic avger mindre än 1 lux/Kw/m2 men samtidigt en massa härlig värme. Till skillnad från traditionella infraröda värmelampor så har denna värmelampa halvlånga vågor, vilket ger att den inte bara värmer upp en del bara på det den träffar, men även värmer upp elementet.

Solamagic AIR+, värmelampan utan ljus

I den här artikeln får du information om vinterhandskar och vad som är bra att tänka på. Att välja rätt storlek och rätt material beroende på vilket jobb du ska göra i vinter.

Guide: Dags att börja tänka på vinterhandskar!

Solamagic har ett brett urval av värmelampor och styrningssyste. Men vilken ska man egentligen välja? Vad blir bäst för just dig? I den här artikeln vill vi informera om några allmänna hänsynstaganden inför valet av värmelampa. 

Det första man ska fundera på är hur högt upp den ska monteras och hur många kvadratmeter man vill att den ska täcka. Solamagic har gjort en informativ illustration för att visa hur många kvadratmeter man kan förvänta att bli värmd inom beroende på vilken högd man sätter dem på. Detta ger en fingervisning om hur du ska tänka för att få ut mest möjligta av värmelampan. Antalet watt är avgörande för hur stor yta den kommer att kunna värma människor eller djur inom. Se här till höger. 

Solamagic har 3 produktserier: Basic, Eco+ Pro och Premium. Här nedan beskriver vi skillnaderna och resonerar om de olika fördelarna.

Guide: Vilken värmelampa och vilket regleringssystem ska jag välja?

För några år sedan bytte vi ut vårt sortiment av vinterhandskar från Guide, och kylan har börjat komma. Håller inte dina gamla handskar måttet? Här får du en uppdatering om vilka handskar från Guide som vi gärna rekommendera.

Uppdatera vinterhandskarna!

Nu börjar det bli vinter, och temperaturen faller samtidigt med snön. Det kan med andra ord vara dags att investera i lite extra värme, kanske till garaget, verkstaden eller byggarbetsplatsen. Det finns flera olika slags värmekanoner, som lämpar sig mer eller mindre väl beroende på vad den ska värma upp. I den här artikeln ger vi dig översiktlig information så att du kan börja titta på värmekanoner och välja en som passar just dig.

Värmekanoner av olika slag - lär dig hitta rätt