E-mærket certificeret
Expert kundtjänst
Utmärkt omdömen
Menu

Poul Erik kikade förbi

Härom veckan fick vi besök av Paul Erik här på showroomet i norra Danmark. Förutom att han skulle ta sig en titt på några tillbehör till sin träsvarv, D460FXL från Holzmann, så hade han med sig några av sina första alster, eller varuprover, som han själv kallade dem. Det var för drygt ett halvår sedan som Paul Erik började svarva, i och med att han fick hem sin svarv från oss. 

 

 

Han ställde upp sina skapelser på vår något ombyggda Massey Ferguson 35 i vårt utställningsrum för metallprodukter. Han langade upp diverse skålare av olika typer, träslag och storlekar. Allt från små saltskålar till äggkoppar till ett större fat som han hade gjort av sin svärsons gamla köksbänk. Han hade också gjort ett slags burk med lock av en vril. Vår favorit var den i valnötsträ. Under de få månader som Paul Erik har varit igång med att svarva ordentligt har han redan hunnit hitta sin personliga signatur - en bränd kant eller ett spår, som sätter pricken över i:et. 

Paul Erik svarvar helt enkelt i lugn och ro hemma på sin gård på Läsö (ligger mellan Danmark och Sverige) och bara för sitt eget nöje. Som han själv sa: "Det är helt enkelt något som ger mig glädje och livskvalitet, och är därför bara till mig själv. Om det är någon som blir för besvärlig och vill börja köpslå om grejerna, så slänger jag bara in dem i kaminen så är det ingen diskussion längre."

Det var verkligen jättekul att Poul Erik ville komma och visa upp sina alster, och vi ser med glädje fram emot att få ta del av vad han hittar på i framtiden! 

Vill också visa upp vad du har gjort såhär på vår hemsida? Skicka lite bilder och berätta vad du tycker är värt att veta om dig, så ordnar vi det! Skicka ett mail till info@globaltools.se bara. 

 

 

 

Skriv en kommentar

Namn:

Ange kontrollkoden:



Kommentar:
Notera: HTML översätts inte!

Sök artiklar

Ämnen

Populära artiklar

Guide: Om trallskruv C4, A2 och A4 samt beräkning av antal per m2
23/4 2018
Läs mer om trallskruv. Vad betyder C4, A2 och A4. När ska man anvä..
Läs mer
Guide | Allt om fräsar till handöverfräsar och deras funktioner
25/7 2018
Solamagic AIR+, värmelampan utan ljus
25/7 2018
En liten revolution - världens första värmelampa utan rött l..
Läs mer
Guide: Vilken värmelampa och vilket regleringssystem ska jag välja?
08/8 2017
Solamagic har ett brett urval av värmelampor och styrningssyste. Men vilken..
Läs mer