Verkstaden for riktiga hantuerkare

Artiklar sökning

 

Lövsug eller lövblås?

Vilken ska man välja, vad kan de och hur fungerar de egentligen? Med en lövblås så blåser du iväg löven dit du vill ha dem. Om du har en öppen tomt intill skog så kanske det räcker fint med att bara blåsa löven in i skogskanten. Om det mest handlar om att du vill hålla altanen eller uppfarten fri från löv och annat småskräp, så är det också troligtvis sugfunktionen du ska välja. De flesta maskiner av den här typen har både blås och sug, men det kan vara värt att vara uppmärksam på det. Med en lövsug samlar du samtidigt upp löv och till exempel torrt gräs i en säck. En lövsug med blås underlättar höstarbetet och sparar på kroppen.

Guide: Lövsug eller lövblås - vilken ska man välja?

De första skruvarna som skonar dina axlar

Med den nya ESSDRIVE har Essve uppfunnit träskruven igen. Mer än 4000 skruvar från 54 konkurrenter har testats i totalt över 1,6 miljoner mätningar och hundratals hantverkare har intervjuats. Resultatet är en helt ny skruv som kräver minimalt med tryck för att ta fatt – det känns nästan som att ESSDRIVE skruvar in sig själv. ESSDRIVE har utvecklats i tätt samarbete med fackfolk som faktiskt använder mycket skruv. Deras krav har varit i fokus, och nu har resultatet kommit av det forskningsarbete som har bedrivits sedan 2014. Några av Sveriges ledande tekniker och produktutvecklare från Chalmers har varit ansvariga för detta arbete. Det har dessutom inhämtats expertis från 6 andra länder för att få internationella perspektiv på kvaliteten.

Essve har skapat två patenterade innovationer som utgör grunden i den här nya och unika typen av träskruv – en som helt enkelt är skonsam för din kropp. Det är en helt ny spets som kräver minimalt med tryck för att arbeta sig in i ämnet, samt ett nytt huvud som ger en fin finish. Trycket som krävs för att skruva i dessa skruvar är hela 67 % lägre än marknadsgenomsnittet! Det gör skillnad:

  • Ca 1 kg tryck i jämförelse med 3 kg för marknadsgenomsnittet – skruvar du 500 skruvar om dagen ger detta en slutgiltig skillnad på 1 ton.
  • Stor dragkraft – den drar nästan i sig själv. Skillnaden är märkbar.
  • Väsentligt minskad risk för skador och förslitningsskador.
  • Särskilt bra när du skruvar i arbetsställningar som belastar dina leder hårt.
ESSDRIVE - världens bästa träskruv

Våren smyger runt knuten och där kanske även din uteplats befinner sig. Snart kommer du att tillbringa långa ljusa sommarkvällar på altanen tillsammans med vänner, eller kanske bara själv i lugn och ro. Men frågan är om altanen är redo för det? Här serverar vi en smidig guide, så slipper du tankearbetet.

Fixa uteplatsen inför sommaren

Optimera sommaren med rätt trädgårdsredskap

Den svenska sommaren betyder inte nödvändigtvis sol och värme, utan också ofta en hel del regn. Nog för att man då slipper vattna, men det är inte bara de vackra rosorna som växer så det knakar. Ogräs, häckar och annat som behöver friseras frodas också. Har man nu valt att ha en trädgård så har man antagligen ett visst trädgårdsintresse också, men med åren kan man vilja ta det lugnare, och nog är det skönare att ägna sig åt det man tycker är roligast i stället för att lägga både tid och kraft på det som oftast blir jobbigt. 

Oumbärliga trädgårdsredskap - för en vilsam sommar