Verkstaden for riktiga hantuerkare

Artiklar sökning

 

AIRTOX Industries A/S  - ett revolutionerande danskt skomärke

Denna producent gör säkerhetsskor med exeptionell kvalitet och komfort, där samtidigt stil och utseende har fått uppmärksamhet - det kompromissas varken med kvalitet eller utseende. I dagsläget säljs Airtox-produkter uteslutande i utvalda europeiska butiker. Målet är att utvidga sig globalt för att kunna sprida sina utmärkta skor över hela världen, överallt där säkerhet, komfort och stil är viktigt för användaren. Går allt enligt plan så kommer skorna snart på den globala marknaden. 

Airtox säkerhetsskor - historien bakom märket

Infinity hanskar från Tegera

Om det är kvalitetshandskar med exeptionell passform, så hög fingerkänsla som möjligt och med högkvalitativ doppning och väv, så är det bland Infinity-modellerna från Tegera du ska välja. Här pratar vi om kvalitetshandskar med modern teknologi och genomtänkt design och funktion.

Föreställ dig en handske som har så god passform och är så mjuk att man i princip inte kan märka att man har den på. Drivkraften bakom Infinity-kollektionen från Tegera är just mycket stor bekvämlighet. Dessa handskar är mer än bara ännu en ny modell på marknaden - här har du en helt unik fingertoppsprecision, superbt grepp, mjukhet och rörelsefrihet samt förstås det skydd du behöver.

Tegera Infinity handskar - ett bra val

Säkerhetsskorna från Jalas produceras av den svenska koncernen Ejendals i Leksand. Det var först på 70-talet som också säkerhetsskor blev en del av Ejendals sortiment och det i samband med att samarbete inleddes med finska firman Urho Viljanmaa OY som producerade dessa skor. Ejendals köpte upp företaget 2008. 

Jalas skor är av högsta kvalitet och med funktionell design för att skydda dina fötter. Ejendals jobbar ständigt med forskning och testning för att utveckla sina produkter och säkerhetsskorna är både ergonomiska och de olika modellerna ger gott skydd i den verksamhet de är anpassade för. Ett par bra säkerhetsskor skyddar inte bara fötterna utan bidrar till god hållning och förhindrar därmed även andra skador på kroppen. 

Jalas säkerhetsskor - nu hos Globaltools.se

Vi har nu glädjen att kunna presentera handskar från Tegera i vårt sortiment. Här kan du hitta ett mycket omfattande sortiment inom arbetshandskar, engångshandskar, monteringshandskar, kemikaliehandskar, skärfasta hanskar samt svets- och värmetåliga hanskar.

Tegera handskar produceras av den svenska koncernen Ejendals, som grundades 1949 i Leksand och fortfarande är ett familjeägt företag. Tegeras skyddshandskar med sina funktionella egenskaper och ergonomiska design bidrar till säkerhet i ett varierat arbete. Oavsett om det handlar om kemihandskar, skärfasta handskar eller värmeskyddade handskar så kan du lita på produkterna. Sortimentet från Tegera är stort - från fina precisionshandskar med god ventilation till välisolerade kemikalieresistenta handskar till de mest krävande miljöerna.

Tegera - handskar av svensk kvalitet

Globaltools.se har nu ingått samarbetsavtal med Ejendals som producerar Tegera och Jalas

Ejendals grundades 1949 i Leksand av Valfrid Ejendal. Efternamnet kommer från den närliggande sjön Ejen. Konfektion har alltid varit inriktningen, och i början både producerades och såldes handskarna lokalt, till framför allt industrier och verk i närheten. Med tiden, ökade krav och produktionstakt har produktionen flyttat till Kina. Forskning, utveckling och testning sker dock i Sverige och Finland. 

Ejendals - ny leverantör av handskar och arbetsskor

Det är generellt arbetsgivarens ansvar att se till att medarbetare får rätt säkerhetsskor för det arbete de ska utföra. Den här artikeln riktar sig både till dig som arbetsgivare och till dig som själv ska hitta skor som passar dig på ditt arbete. Om man är ny på detta med arbetsskor kan det vara svårt att själv veta vad man ska välja eftersom passformen kan variera en del, samtidigt som det såklart är en mycket viktig faktur för komfort och ergonomi när man ska ha dem en hel dag. När du står inför att köpa nya arbetsskor, oavsett om det är till dig själv eller till dina medarbetare, är det några grejer du bör tänka lite extra på. 

Att välja rätt säkerhetssko