Artiklar sökning

 

Så får du den bästa arbetsbelysningen

Mareld Pro Lighting – The Lighting Tool!

Vi introducerar Mareld Pro Lighting - den nyaste utvecklingen inom arbetslampor. Du ska kunna göra dina jobb med ett bra ljus och därför har vi skrivit den här artikeln. Här kan du se olika lösningar för belysning i olika arbetssituationer.

Att ha bra arbetsbelysning handlar inte bara om att kunna se detaljer och resultatet av ditt arbete. Det handlar också om hur effektiv och pigg du känner dig. Trötta ögon ger snabbt en generell känsla av trötthet och din hjärna måste arbeta hårdare för att uppfatta alla detaljer, och energi tas från kreativiteten och problemlösningsförmågan. 

 

Slipp trassliga sladdar, dåliga batterier och arbetslampor som inte tål att användas!

 

Visste du att …

  1. Dålig belysning kan vara skadligt för hälsan. Trötthet är en vanlig effekt av dåligt ljus på arbetsplatsen. En undersökning visar att över 60 procent av svenskarna upplevera att de drabbas av detta på grund av dålig belysning på arbetsplatsen. Dålig sömn, huvudvärk och spänningar i nacke och rygg kan följa på detta, men också nedsatt immunförsvar och allmän trivsel.
  2. Bristande arbetsbelysning verkar hämmande för arbetet. Det sänker förmågan, effektiviteten och är en vanlig orsak till fel och arbetsolyckor. 
  3. Ekonomin kan bli lidande om arbetslamporna inte är optimala. Dels kan utgifterna för elen vara onödigt höga, men ökad trötthet och sjukfrånvaro kan i sluändan bli en mycket hög kostnad för arbetsgivaren. Och vad är ett finger värt i slutändan om olyckan skulle vara framme vid en maskin där belysningen är dålig?

 

Rätt ljus till specifika arbetsuppgifter

Mareld har delat upp sina produkter inom arbetsbelysning i 3 kategorier - allt efter vilket jobb som ska utföras.

POWER - Extra starkt ljus

  • Om en produkt från Mareld också kallas Power kan du räkna med att du får kraftigt ljus som är riktat mot jobbet som du ska utföra så att du har ordentligt med ljus just där. Med smidiga lösningar och få kablar blir det en enkel sak att flytta lampan dit den verkligen behövs. Att lampor är enkelt flyttbara gör att man själv i mycket högre grad är villig att justera det, och det blir lättare att komma ihåg att optimera ljuset där man jobbar. Om en lampa blir för krånglig att flytta och justera är risken stor att man inte bryr sig om att krångla med det mitt under arbetsdagen. Om det kan göras enkelt visar det sig dock snabbt att det är värt den lilla ansträngningen. 

Den här lampan rekommenderas särskilt till målare, snickare och i övervakningsmiljöer.

 

PRECISION - Nära och rakt på

  • När noggrannhet och precision är det viktigaste i ditt jobb så är det på den här serien lampor du ska kika närmare. Här finner du de lösningar som gör hela skillnaden när det gäller finarbete som kräver att du ser ordentligt och kan använda mindre verktyg korrekt. 

Precisionsarbeten utförs i många olika typer av tjänster och i olika miljöer. Ofta kan det dock vara begränsat med plats och det kan vara en utmaning att få så mycket ljus som du behöver där du faktiskt också behöver det. Ofta handlar det ändå om ett relativt litet område som faktiskt måste lysas upp, men då också ordenltigt. Med hjälp av smarta och flexibla lösningar med lång batteritid är du förberedd på de mest utmanande arbetsmiljöer.

Den här serien av Marelds arbetslampor är speciellt utvecklad för elektriker, VVS-specialister, mekaniker och sotare.

PERFORMANCE - Extra tåliga lampor för smutsiga, våta och krävande miljöer

  • När du behöver extra ljus i krävande milöer så är det den här lampan du ska satsa på. Det kan gälla arbete på höga höjder som är vindutsatta likaväl som arbete utomhus när både vädret snabbt kan skifta trots att arbetet måste fortsätta utan minskad kapacitet. När arbetsmiljön är extrem behöver du en extremt tålig lampa. 

Den här lampan är väl lämpad för byggnadsarbete, arbete i skog och mark samt inom industrin.

produkter kopplade till denna artikel
Pannlampa halo 540 re

Pannlampa halo 540 re

874 SEK Exkl moms: 699 SEK

Arbetslampa starburst 16000

Arbetslampa starburst 16000

3 119 SEK Exkl moms: 2 495 SEK

Arbetslampa canopus 4000 re

Arbetslampa canopus 4000 re

1 563 SEK Exkl moms: 1 250 SEK

Arbetslampa vapor 9000

Arbetslampa vapor 9000

2 494 SEK Exkl moms: 1 995 SEK

Stavlampa flare 300 re

Stavlampa flare 300 re

633 SEK Exkl moms: 506 SEK

Pannlampa piko 250

Pannlampa piko 250

475 SEK Exkl moms: 380 SEK

Arbetslampa flash 1000 re

Arbetslampa flash 1000 re

649 SEK Exkl moms: 519 SEK

Stavlampa Nimbus 1000 RE uppladdningsbar Mareld

Stavlampa Nimbus 1000 RE uppladdningsbar Mareld

881 SEK Exkl moms: 705 SEK

Relaterade artiklar