E-mærket certificeret
Expert kundtjänst
Utmärkt omdömen
Menu

Metallsvarvning och fräsning

Guide: Att välja rätt metallbandsåg
När man köper en metallbandsåg finns det ett antal viktiga överväganden som man bör göra. Här i artikeln kommer vi till de viktigaste faktorerna som bestämmer exakt vilken metallbandsåg som passar dina behov.
Guide: Vad för klinga skall jag använda till min metallbandsåg?

En bandsågsklinga består av kulvalsade, anlöpna och slipade stålbånd i olika tjocklekar och bredder. Stålbandet är utrustat med tänder av olika form, längder, förlängning och avstånd, beroende av vad och vilket skärarbete klingan skall användas till.   

Själva tandningen på klingan säger också något om vilket material det kan skära i (Fin, mellan fin och grov). Små fina tänder är lämpligt om man skall vara försiktig och  inte skall efterbehandla materialet, då det ger det finaste ytresultatet. Skall man bara snabbt skära till en överplatta, så skulle en grov tandning vara att föredra.

Guide | Allt om fräsar till handöverfräsar och deras funktioner

I princip finns det bara två typer av fräsar. Även om du köper en frässats med diverse olika fräsar, så är det två grundtyper det handlar om - med och utan kullager.

Alla fräsjärn med kullager kallas kantfräsar och dessa kan man endast använda vid fräsning längs en kant. Använder du sådana så är det endast djupet du ska ställa in, så löper fräsen automatiskt längs med kanten på ämnet/arbetsstycket som ska fräsas.

Guide: Att välja rätt metallsvarv

Metallsvarvning

Även om nu julsångerna och tonerna av barnaskaror och tjocka släkten klingar i öronen finns det förstås inget som går upp mot ljudet av både arbete och maskiner inne i din verkstad, din fristad! Kanske fick du dessutom några extra hårda klappar som passar bäst där. Men hur var det med metallsvarv? Kom tomten med en sådan? Om han nu glömde den så är det helt enkelt något du får ta tag i själv. På Globaltools.se vill vi dock gärna hjälpa till, och då kan du börja med att läsa vidare här. Det finns många olika typer av metallsvarvar för många olika ambitionsnivåer med diverse tillbehör som vidgar användningsområdena. Bland vårt stora sortiment från välrenommerade märken hittar du garanterat det du behöver. Vi har allt från relativt billiga och små metallsvarvar till den som ger sig in i det för första gången till stora proffsmaskiner för exempelvis bilverkstäder. 

 

Globaltools säljer SIEG-maskiner

Globaltools säljer Sieg-maskiner i Sverige, Norge och Danmark. Mindre verktygsmaskiner från Sieg.

SIEG är en stor och erkänd producent av metallsvarvar och fräsmaskiner. Framför allt gäller det små och mellanstora maskiner. Vi importerar själva ett sortiment av de mindre verktygsmaskinerna från Sieg och det är just dem samt ett brett tillbehörsprogram som du kan finna här i vår nätbutik. Från Sieg hittar du prisvärda mindre metallsvarvar och fräsmaskiner som passar nybörjare, entusiaster och i mindre verkstäder. Vi tar också hem diverse tillbehör till maskinerna, dessa kan du ta dig en titt på HÄR. 

Så här fungerar en magnetborrmaskin

Globaltools säljer ett brett utbud av magnetborrmaskiner. Det finns olika storlekar och olika märken att välja mellan. Gemensamt för alla borrmaskinerna är dock att de är lämpliga för professionell användning.

Scantool - danska metallmaskiner av hög kvalitet

Scantool är en välrenommerad och profilerad maskintillverkare i Danmark. Den danska delen av produktionen pågår i Brovst, och Scantool står stadigt med fötterna i den nordjyska jorden. Stabilitet präglar också både verksamheten och produkterna. Ett löfte är ett löfte och ordet kvalitet ska helst vara synonymt med deras maskiner. 

Ridgid - det er en av våre spesialiteter

Ridgid Verktøy - kvalitet for alle pengene

Ridgid er en anerkjent og god merkevare av verktøy. Verktøyet er spesielt egnet for VVS og smederbranchen. De har et generelt stort utvalg av verktøy. Begge håndverktøy, elektroverktøy og maskiner er en del av serien.

Visar 1 till 9 av 9 (1 Sidor)

Sök artiklar

Ämnen

Populära artiklar

Guide: Om trallskruv C4, A2 och A4 samt beräkning av antal per m2
23/4 2018
Läs mer om trallskruv. Vad betyder C4, A2 och A4. När ska man anvä..
Läs mer
Guide | Allt om fräsar till handöverfräsar och deras funktioner
25/7 2018
Solamagic AIR+, värmelampan utan ljus
25/7 2018
En liten revolution - världens första värmelampa utan rött l..
Läs mer
Guide: Vilken värmelampa och vilket regleringssystem ska jag välja?
08/8 2017
Solamagic har ett brett urval av värmelampor och styrningssyste. Men vilken..
Läs mer